Tag archief: website-optimalisatie

Een website moet iets opleveren voor je bedrijf, toch? Nieuwe klanten, leads, aankopen… Jammer genoeg zijn er veel sites waarbij dit domweg niet lukt. Voor deze websites is website-optimalisatie een uitkomst. Hierbij wordt stap voor stap de website geoptimaliseerd waardoor het online verkoopsucces toeneemt.

Op ons blog vind je talrijke tips en technieken voor website-optimalisatie. Hierbij gebruiken we onder andere tips en technieken uit de consumentenpsychologie. Als je kennis hebt van de psychologie achter keuze- en koopgedrag kun je namelijk beter inspelen op de behoeftes van websitebezoekers. Laat je inspireren door onze artikelen over website-optimalisatie met onze visie vanuit de consumentenpsychologie.


effect positieve reviews

Waarom negatieve reviews meer impact hebben (en hoe dit te veranderen)

17 maart 2016 | In Conversie-optimalisatie | door

Wist je dat mensen geneigd zijn meer waarde te hechten aan negatieve dan positieve informatie?
Als we reviews van een product of bedrijf lezen onthouden we voornamelijk de negatieve opmerkingen die er tussen staan, ook al zijn dat er veel minder dan positieve uitspraken.

Ook twijfelen we eerder aan de waarheid van een positieve review dan aan een negatieve. Bij een negatieve ervaring snappen we dat een bericht word geschreven als waarschuwing of uitlaatklep. Het motief achter een positieve review is echter onduidelijker, waardoor lezers vaker twijfelen of deze echt of fake is.

Wat kun je doen zodat de positieve reviews minstens even goed blijven hangen als negatieve berichten?

» Lees verder


fietsenwinkel.nl conversie

Interview: Het geheim achter de conversie van Fietsenwinkel.nl

28 juli 2014 | In Conversie-optimalisatie, Interviews | door

Fietsenwinkel.nl is sinds kort een vaste adverteerder op Nederland 1, 2 en 3. Ze beweren de meest complete fietsenwinkel van Nederland te zijn. Hoe doet de site Fietsenwinkel.nl het op gebied van online persuasion? Ik (Chelsea Bosters van Marketingmed.nl) vroeg het consumentenpsycholoog Maud Ebbekink omdat zij zich bezighoudt met het optimaliseren van websites om meer conversie te behalen. Want wat is het geheim achter het succes van Fietsenwinkel.nl?

» Lees verder


nathalie nahai webpsycholoog

Interview met webpsycholoog Nathalie Nahai

14 juli 2014 | In Conversie-optimalisatie, Interviews | door

Nathalie Nahai is dé webpsycholoog van de UK, award winning speaker en werkt voor grote namen zoals Google. Toen Nathalie in Nederland een keynote gaf heeft Jorik de stoute schoenen aangetrokken en gemaild of ze daarna een interview wilde geven, waarop haar reactie was “Great to hear from you! I’m looking forward to seeing you again, it was so much fun the last time at Optimizely HQ. And yes I’d be delighted to do an interview with you!”

Wil je weten welke tips en technieken volgens Nathalie cruciaal zijn om succesvol te kunnen zijn op internet en je online verkoopsucces te verbeteren? Bekijk dan het interview wat Jorik onlangs met haar had en lees het artikel over het boek van Nathalie Nahai: Webs of influence – the psychology of online persuasion.

» Lees verder


conversie cheatsheet

Conversie cheatsheet: loop jij conversie mis?

10 juli 2014 | In Conversie-optimalisatie | door

Een website hoort je bedrijf iets op te leveren, toch? Nieuwe leads, klanten en nieuwsbriefabonnees… Helaas zijn er veel website waarbij dit gewoonweg niet lukt. Hun online verkoopsucces valt flink tegen. Frustrerend, want wát gaat er mis? En hoe zorg je ervoor dat bezoekers wél klant worden?

Wij hebben een “Conversie Cheatsheet” ontwikkeld die je helpt bij dit vraagstuk. Leg de conversie cheatsheet naast je website en kom erachter wat de verbeterpunten van jouw website zijn. Verbeter ze om het online verkoopsucces van je site te verhogen!

» Lees verder


sukkel

Waarom je omzet laat liggen als je geen headlines test (en wat je kan testen)

10 juni 2014 | In Conversie-optimalisatie | door

Een goede headline trekt de aandacht en motiveert websitebezoekers om de tekst te gaan lezen. Maar een écht goede headline doet meer dan dat. Hij zet het eerste mentale stapje richting de conversie en versterkt je online verkoopsucces. Een topheadline is dus van groot belang voor op de conversie. Ben je benieuwd hoe groot de impact van een headline kan zijn? Hieronder vind je een case waarin dit overduidelijk wordt én tips om zelf je headline te A/B-testen.

 

» Lees verder


bestellen met betaalplicht

Nieuwe wetgeving voor e-commerce? Geen paniek!

3 juni 2014 | In Conversie-optimalisatie, In de praktijk | door

“Deze nieuwe regels zijn slecht voor de conversie!” en “Wat moet ik doen?”. Zomaar twee quotes uit mijn mailbox van de afgelopen week.

Meerdere opdrachtgevers schoten in de paniek omdat ze moeten voldoen aan nieuwe wetgeving betreffende e-commerce. Eén van de regels stuit vooral op boe-geroep en angst voor lagere verkoop. Volgens de nieuwe regels moet je de volgende tekst op de button zetten: ‘Bestellen met bepaalplicht’.

Een ware conversiekiller als je het mij vraagt. Daarom zocht ik, met mijn kennis over consumentenpsychologie, naar een conversievriendelijk alternatief die zelfs al door de strenge keuring van diverse webshop keurmerken is gekomen.

» Lees verder


maurits kaptein persuasion profiling

Interview met Maurits Kaptein over persuasion profiling

30 mei 2014 | In Conversie-optimalisatie, Interviews | door

Jouw surfgedrag op een website wordt nauwkeurig bijgehouden. Met de juiste software kan deze informatie worden ingezet om een profiel van jouw klikgedrag op te bouwen. Welke verkooptechnieken leiden bij jou tot aan aankoop en welke niet. Dit wordt ook wel persuasion profiling genoemd. Jorik Heins (ConsumPsy) interviewde Maurits Kaptein, expert op het gebied van persuasion profiling. Maurits legt uit welke kansen dit biedt voor jou.

 

Tijdens Habit Summit Europe in Amsterdam interviewde Jorik vier keynote speakers, waaronder Maurits Kaptein. Maurits deelde zijn visie met ons over conversie-optimalisatie van webshops. Hij stelt dat persuasion profiling de toekomst heeft. Kijk het interview met Maurits of lees hieronder de hoofdlijnen van het interview.

Continue Reading

doelgericht ab-testen

4 elementen op een productpagina die je zeker moet A/B-testen

16 mei 2014 | In Conversie-optimalisatie | door

Hoeveel verkoopkracht heeft jouw website? Worden bezoekers voldoende aangespoord tot actie of vertrekken bijna alle bezoekers zonder iets te kopen? De meeste webshops lopen nog veel bestellingen mis, omdat ze niet bezig zijn met conversie-optimalisatie. Heb jij er genoeg van om nieuwe klanten mis te lopen? Ga dan A/B-testen doen op je productpagina. Hieronder vind je 4 elementen die je zeker moet testen in je webshop, omdat het je veel extra bestellingen kan opleveren.

» Lees verder


lukas vermeer booking.com

Exclusief interview met Lukas Vermeer van Booking.com

14 mei 2014 | In Conversie-optimalisatie, Interviews | door

Grote bedrijven houden zich al een tijdje bezig met het personaliseren van websites. Op basis van eerdere bezoeken en klikgedrag wordt bepaald welke versie van een webtekst, afbeelding of actie een bezoeker te zien krijgt. De techniek op dit gebied wordt steeds beter, maar hoe ver moet je de personalisatie doortrekken? En is het nuttig om gedrag van bezoekers gaan te voorspellen? Ik vroeg het aan Lukas Vermeer, datascientist bij Booking.com.

» Lees verder


eyetracking onderzoek

Hoe deel jij je website in? Links vs rechts

12 mei 2014 | In Conversie-optimalisatie | door

Kleine aanpassingen aan een webpagina kunnen onverwacht veel effect hebben op het conversiepercentage van een website. De A/B-test die ik in dit artikel behandel benadrukt dit nogmaals. Want wat is het effect van een inschrijfformulier links of rechts plaatsen op een webpagina? Je leest in dit artikel hoe de conversie meer dan verdubbelde dankzij het formulier van de ene zijde naar de andere zijde te plaatsen. Een simpele manier dus om het online verkoopsucces te verhogen!

» Lees verder