Tag archief: gedragsbeïnvloeding

ConsumPsy gebruikt wetenschappelijk onderzoek uit de gedragswetenschappen en psychologie en combineert deze met marketing. Hierbij spelen wij in op zowel bewuste als onbewuste processen in het brein van mensen. Met kleine veranderingen in communicatie- en marketinguitingen kunnen mensen tot gedragsverandering worden gemotiveerd zonder dat zij zelf door hebben dat ze worden beïnvloed. Hieronder vind je enkele voorbeelden van technieken uit o.a. de consumentenpsychologie en marketing die ingezet kunnen worden om gedrag te beïnvloeden.


doelgericht ab-testen

4 elementen op een productpagina die je zeker moet A/B-testen

16 mei 2014 | In Conversie-optimalisatie | door

Hoeveel verkoopkracht heeft jouw website? Worden bezoekers voldoende aangespoord tot actie of vertrekken bijna alle bezoekers zonder iets te kopen? De meeste webshops lopen nog veel bestellingen mis, omdat ze niet bezig zijn met conversie-optimalisatie. Heb jij er genoeg van om nieuwe klanten mis te lopen? Ga dan A/B-testen doen op je productpagina. Hieronder vind je 4 elementen die je zeker moet testen in je webshop, omdat het je veel extra bestellingen kan opleveren.

» Lees verder


kevin anderson ING

Interview met Kevin Anderson (ING)

25 april 2014 | In Conversie-optimalisatie, Interviews | door

Tijdens 8e editie van het Webanalytics Congres deelden experts en ervaringsdeskundigen op het gebied van webanalyse hun inzichten. Jorik Heins heeft tijdens het congres 3 sprekers geïnterviewd om hun inzichten en visie op webanalytics en online persuasion ook met jou te kunnen delen. Het eerste interview is met Kevin Anderson, teammanager van het digital analytics team van de ING.

» Lees verder


nudge unit nederland

Nudge Unit Groot-Brittannië groot succes. Wanneer volgt Nederland?

14 maart 2013 | In In de praktijk | door

Een team van psychologen, de Nudge Unit, kijkt naar (onbewuste) menselijk gedrag en speelt hier op in met beleid. Met hun expertise op het gebied van gedragsverandering krijgen ze het voor elkaar om mensen op tijd belasting te laten betalen, om zuiniger met energie om te gaan en zelfs rokers te activeren hiermee te stoppen. De Nudge Unit is erg goed in het prikkelen van mensen om hun gedrag te veranderen. Dit bracht mij aan het denken; waarom hebben we in Nederland geen Nudge Unit?

» Lees verder


rode chips pringles

Minder snacken door onbewuste beïnvloeding met rode chips

29 mei 2012 | In In de praktijk | door

Soms is gedragsbeïnvloeding simpeler dan je denkt. Domweg een kleur veranderen zorgt voor gezonder eetgedrag. Dit bleek uit onderzoek van Dyson, Geier en Rozin. Zij hebben succesvol vastgesteld dat het snackgedrag van jongeren beïnvloed kan worden door kleurgebruik. Jongeren aten 50% minder chips door één kleine verandering. Lees snel verder hoe de onderzoekers dat voor elkaar kregen.

» Lees verder