Alle artikelen in: In de praktijk

Hoe pas je kennis uit de consumentenpsychologie, neuromarketing en online persuasion toe in de praktijk? Wij leggen het uit in onze blog. Bekijk de talrijke cases en voorbeelden om ideeën op te doen om je eigen website te optimaliseren.


maud ebbekink marketingpsycholoog

GRATIS turbotraining ‘Schrijven voor meer verkoop’

27 februari 2017 | In Conversie-optimalisatie, In de praktijk | door

 

Wordt er van jou verwacht dat je in korte tijd een goede verkooptekst uit je mouw schud?
Opdrachtgevers verwachten dit van tekstschrijvers en onlinemarketeer, maar simpel is het niet.

Dit zette mij aan het denken… Hoe kun je aan de verwachtingen van opdrachtgevers voldoen? Is er een simpele en snelle manier om een bestaande tekst te herschrijven naar een verkoopknaller? En welke schrijftechnieken kun je hiervoor je gebruiken?

» Lees verder


Boekrecensie: “100 things every designer needs to know about people” van Susan Weinschenk

7 september 2016 | In In de praktijk | door

What makes them click?

Het is een vraag die steeds vaker opduikt in blogs en op de werkvloer. Om een goed antwoord te geven houden we ons steeds meer bezig met de psychologie achter design. En terecht als je het mij vraagt.

Als je weet hoe je doelgroep denkt en beslissingen maakt, kun je het design hierop aanpassen om ze hierin te ondersteunen. Dat was ook de gedachtegang van Susan Weinschenk toen ze het boek ‘100 things every designer needs to know about people’ schreef. Ik heb het voor je gelezen en ik sta op het punt om je te vertellen of je deze 100 dingen écht moet weten.

» Lees verder

Boekrecensie: Klein groot – Martin, Goldstein & Cialdini

30 september 2015 | In In de praktijk | door

Elke dag moet je wel iemand overtuigen: je baas, je collega’s om voor je bij te springen of je partner als er boodschappen gehaald moeten worden. In ‘Groot klein – kleine veranderingen met grote invloed’ laten Cialdini en collega’s Martin en Goldstein zien hoe je met kleine aanpassingen in communicatie veel meer voor elkaar kan krijgen. Ik las dit boek met mijn marketingpsychologische bril op om de vraag te beantwoorden of dit een ‘must read’ is voor (web)marketeers.

» Lees verder

bestellen met betaalplicht

Nieuwe wetgeving voor e-commerce? Geen paniek!

3 juni 2014 | In Conversie-optimalisatie, In de praktijk | door

“Deze nieuwe regels zijn slecht voor de conversie!” en “Wat moet ik doen?”. Zomaar twee quotes uit mijn mailbox van de afgelopen week.

Meerdere opdrachtgevers schoten in de paniek omdat ze moeten voldoen aan nieuwe wetgeving betreffende e-commerce. Eén van de regels stuit vooral op boe-geroep en angst voor lagere verkoop. Volgens de nieuwe regels moet je de volgende tekst op de button zetten: ‘Bestellen met bepaalplicht’.

Een ware conversiekiller als je het mij vraagt. Daarom zocht ik, met mijn kennis over consumentenpsychologie, naar een conversievriendelijk alternatief die zelfs al door de strenge keuring van diverse webshop keurmerken is gekomen.

» Lees verder


Boekrecensie: ‘Hidden persuasion – 33 psychological influence techniques in advertising’

23 mei 2014 | In In de praktijk | door

Heb je altijd al willen weten hoe je beïnvloedingstechnieken kan gebruiken om advertenties of banners effectiever te maken? In het boek ‘Hidden persuasion’ van Andrews, van Leeuwen en van Baaren worden 33 verkooptechnieken uitgewerkt met duidelijke visuele ondersteuning. Ze raden aan welke technieken je juist wél of niet moet toepassen en wat het potentiële effect is. Wil je een voorproefje krijgen van ‘Hidden persuasion’? Lees dan deze boekrecensie.

» Lees verder

Boekrecensie: A/B testing – Dan Siroker & Pete Koomen

14 mei 2014 | In In de praktijk | door

Wie zich bezighoudt met conversie-optimalisatie van een website is gemotiveerd om ook A/B-testen te gaan doen. Maar hoe krijg je het in je organisatie voor elkaar dat je conversietesten mag gaan doen? En hoe zet je een betrouwbare A/B-test op? Het boek ‘A/B testing’, door de oprichters van Optimizely, geeft antwoord op de deze en andere beginnersvragen.

» Lees verder

Boekrecensie: You should test that! – Chris Goward

1 april 2014 | In In de praktijk | door

“Héé, je bent aan het lezen in de conversiebijbel!” Dat zei mijn afspraak toen hij ‘You should test that!’ op mijn tafeltje zag liggen. Ik had het in de trein naar Utrecht al rustig zitten lezen en was in het café doorgegaan in mijn gloednieuwe boek terwijl ik zat te wachten. Ik had het nog niet gezien als een ‘conversiebijbel’. Nu, een aantal weken later, heb ik ‘You should test that!’ uit en ik moet bekennen dat mijn afspraak helemaal gelijk had. Het is een ware conversietestbijbel!

» Lees verder

Verleid en daarna misleid door de ‘Bait and switch’ techniek :-(

12 februari 2014 | In In de praktijk | door

Vanmorgen zag mijn collega Chris op Facebook een advertentie van Stylefruits in beeld van een mooi jurkje. “Daar zie ik mezelf wel in lopen”, dacht ze, terwijl ze op de advertentie klikte. Op de landingspagina was het jurkje in geen velden of wegen te bekennen. Gretig op zoek naar het jurkje klikte ze alle 23 pagina’s vol jurkjes en andere kledingstukken door, maar nergens stond het jurkje waar ze op slag verliefd op was geworden.

Het eerste wat ik dacht… bait-and-switch-techniek van de hoogste orde!

» Lees verder

hallo jumbo

Hallo Jumbo! Wat doet u nu?!

20 november 2013 | In In de praktijk | door

[Flopper van de week]
Jumbo heeft de twijfelachtige eer om een nieuwe blogreeks te mogen openen. We (Jorik & Maud) hebben zojuist juryberaad gehouden. Daaruit is unaniem gebleken dat Jumbo uitgeroepen wordt tot “Flopperrrr van de week”. Onduidelijk en ondoordacht, was het oordeel. Wil jij weten wat voor een domme marketingmove Jumbo heeft gemaakt?

» Lees verder


maud ebbekink - nathalie nahai

‘A night of online persuasion’ met Nathalie Nahai

10 oktober 2013 | In In de praktijk | door

Zet 70 vakidioten en een biertap bij elkaar in het kantoor van Optimizely en je hebt een prachtige avond. Laat daarnaast drie experts op het podium hun visie op online persuasion geven, en je hebt zelfs een wachtlijst om bij het event aanwezig te mogen zijn. Was jij er niet bij, maar wil je weten welke persuasion tips Nathalie Nahai, Ton Wesseling en Bast Schutz gaven? Lees dan dit artikel!

» Lees verder